BINNENKIJKEN

VAN M2 NAAR M3 Ongeveer vier jaar geleden zijn wij in een Jugendstil huis uit 1911 getrokken. In de jaren '80 heeft hier al een enorme verbouwing plaatsgevonden waarbij veel originele onderdelen zijn verwijderd, zoals bijvoorbeeld de en-suite deuren. Maar het is wel doordacht gedaan. Er is een glaswand geplaatst waardoor je zicht hebt op de hal met het trappenhuis en dit geeft een heel ruimtelijk effect. De glas in lood serredeuren zijn naar binnen geplaatst waardoor er een veranda is ontstaan. 


PAAR WEEKJES AFZIEN!   De keuken hebben wij helemaal gestript. Het plafond is teruggebracht naar de originele hoogte, oude schoorsteen is verwijderd, en het jaren '70 doorzonraam is veranderd in een nieuwe pui met openslaande deuren. Om de hoogte te benadrukken zijn er hoge keukenkasten geplaatst en een zwart metalen rek is boven het kookeiland geplaatst. 

RUIMTE EN LICHT   Op de eerste verdieping is de badkamer rigoureus aangepakt. Omdat de schoorsteen (die vanuit het souterrain naar het dak liep) ook hier is verwijderd hebben we plaats gecreëerd voor 2 wastafelmeubels en een ruime douche. Op de wand hebben we gekozen voor een tegel van 1x1 meter met een marmerprint en op de vloer liggen keramische tegels met een hout-look in visgraat patroon.   Op het (IKEA) wastafelmeubel ligt een blad dat is gemaakt van reststukken van de marmeren wandtegels. Hierop staan waskommen en de kranen zijn in de muur gemonteerd.

BADDEREN OP ZOLDER   Op de zolderverdieping is een 2e badkamer gerealiseerd waarbij zowel het wastafelmeubel als de douchecabine, die voorheen op de eerste etage stonden, zijn hergebruikt. Het bad is op een podium geplaatst om het leidingwerk te verbergen. De bestaande houten vloer is gelakt in dezelfde grijze tint als het meubel. 


OP IEDERE PLEK IN DE ZON KUNNEN ZITTEN  Het laatste project was de tuin. Hier hebben we de jaren '80 zitkuil iets uitgevlakt en een brede terrastrap gemaakt van dezelfde tegels als op de drie terrassen. Op de looppaden liggen Portugees hardstenen keien die, door hun onregelmatige vorm en vergroening door de jaren heen, mooi passen bij het oude huis. De drie terrassen zijn zo geplaatst dat de hele dag door optimaal van de zon genoten kan worden. Uiteraard is ook voor de tuin een lichtplan gemaakt. Deze bestaat uit drie fasen: 1. het aanlichten van de pui en de paden, 2. het aanlichten van de bomen en 3. functionele verlichting bij de terrassen, 4. sfeerverlichting op tafel door tafellampen met zonnecollectoren of USB's. 

Naar Tuinontwerp


 www.consells.nl | E:info@consells.nl | T:06-21895301 | Deventerweg 49, 7203 AD Zutphen | KvK 81288654 | BTW ID NL003560212B78

 

privacy statement     |       Algemene Voorwaarden

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn